Jalostustarkastukset

___________________________________________________________________________

Slovakianpaimenkoirayhdistys järjestää vuosittain jalostustarkastuksia saadakseen mahdollisimman laajasti tietoa slovakiancuvackannasta Suomessa. Yhdistys toivottaa jalostustarkastukseen tervetulleiksi kaikki 18kk täyttäneet slovakiancuvacit - olipa niitä suunniteltu käytettävän jalostukseen tai ei.
Jalostustarkastuksessa kukin yksilö käydään hyvin tarkasti läpi ja koirakohtaisesti aikaa käytetään 20-30 minuuttia. Jalostustarkastuslausunto on hyvin yksityiskohtainen ja koira mitataan, sen rakenne, liikkeet ja käytös kuvataan huomattavasti tarkemmin, kuin mitä esimerkiksi koiranäyttelyissä tehdään.
Yhdistyksen jäsenille tarkastus on maksuton ja jäsenillä on myös etusija, mikäli tarkastukseen ilmottautuu enemmän koiria, kuin voidaan ottaa vastaan.
Jalostustarkastuksiin ilmottaudutaan etukäteen, yleensä noin paria viikkoa ennen tilaisuutta. Tarkastetuista koirista otetaan valokuva, joka yhdessä jalostustarkastuslausunnon kanssa julkaistaan yhdistyksen www-sivuilla ja Meidän Cuvac-jäsenlehdessä.