Jalostustarkastukset


Slovakianpaimenkoirayhdistys ry:n seuraava jalostustarkastus on 28.9.2024 Sappeella

Tarkastajana Kati Taipale.

Ilmoittaudu tarkastukseen viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin sähköpostitse jalostus.cuvac@gmail.com. Mukaan koiran virallinen nimi ja omistajan nimi.

Jalostustarkastus on maksullinen: Yhdistyksen jäsenen cuvacille maksu on 10€/ koira ja ei jäsenten cuvac 30€/koira.

Ilmoittautuneille tulee kuittaus jossa on maksutiedot mukana.

Tervetuloa jalostustarkastukseen.


___________________________________________________________________________

Slovakianpaimenkoirayhdistys järjestää vuosittain jalostustarkastuksia saadakseen mahdollisimman laajasti tietoa slovakiancuvackannasta Suomessa. Yhdistys toivottaa jalostustarkastukseen tervetulleiksi kaikki 18kk täyttäneet slovakiancuvacit - olipa niitä suunniteltu käytettävän jalostukseen tai ei.
Jalostustarkastuksessa kukin yksilö käydään hyvin tarkasti läpi ja koirakohtaisesti aikaa käytetään 20-30 minuuttia. Jalostustarkastuslausunto on hyvin yksityiskohtainen ja koira mitataan, sen rakenne, liikkeet ja käytös kuvataan huomattavasti tarkemmin, kuin mitä esimerkiksi koiranäyttelyissä tehdään.
Jalostustarkastuksiin ilmottaudutaan etukäteen, yleensä noin paria viikkoa ennen tilaisuutta. Tarkastetuista koirista otetaan valokuva, joka yhdessä jalostustarkastuslausunnon kanssa julkaistaan yhdistyksen www-sivuilla ja Meidän Cuvac-jäsenlehdessä.